HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2020 Cuma - 09:21

İzmir'de virüs önlemleri tam gaz! 

Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de de rastlanılan korona virüsüne karşı Çiğli Belediyesi ve Menderes Belediyesi dezenfekte çalışmalarını artırdı. Çocukların hijyenik ve steril alanlarda vakit geçirmesini sağlamak amacıyla ilçe genelindeki tüm parklar dezenfekte ediliyor.

İzmir de virüs önlemleri tam gaz! 

İzmir'de belediyelerin korona virüse karşı devam ettirdiği dezanfektan çalışmları hızla sürüyor.

Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından özellikle kış aylarında görülen grip salgınını ve son günlerde ise corona virüsüne karşı yürütülen çalışmalar, eşzamanlı olarak birçok mahallede devam ediyor. Çocukların ve ebeveynlerin bolca vakit geçirdiği parklardaki oyun grupları, spor aletleri ve oturma alanları ilaçlı temizlik malzemeleriyle dip bucak temizleniyor. Bu çalışmalardan sonra çocuklarını gönül rahatlığıyla parklara götürdüklerini ifade eden kent sakinleri, Çiğli Belediyesi’nin temizlik hizmetlerinden ötürü oldukça mutlu ve memnun olduklarını söylediler.

Çiğli Belediyesi tarafından önlem çalışmaları kapsamında okul, ibadethaneleri dezenfekte edilirken, belediye binasının tüm katlarına da dezenfektan cihazı yerleştirilmişti.
 
"ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Çocukların sosyal aktivite alanlarını güvenli bir şekilde kullanabilmesi adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Özellikle kış mevsiminde bulunduğumuz bu aylarda salgın hastalıklarında artış yaşanıyor. Çocuklarımızın ve ebeveynlerinin bu dönemi sağlıklı geçirebilmesi adına ilçe genelindeki tüm parklarımızda kapsamlı temizlik çalışmalarını rutin olarak yapıyorduk. Ancak korona virüsünün ülkemizde de rastlanılmasının ardından dezenfekte çalışmalarını artırdık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz birçok mahallede çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Çocuklarımızın keyifli vakit geçirdiği parklarımızı bundan sonraki süreçte de düzenli aralıklarla temizlemeye devam edeceğiz” dedi.

MENDERES'TE HASSAS ÇALIŞMA
Menderes Belediyesi tarafından tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüsüne karşı ilçe genelinden dezenfektasyon çalışmaları başlatıldı. Virüsten korunmak için alınması gereken önlemlerle ilgili el broşürleri ve afişler de belediye tarafından bastırılarak vatandaşa dağıtılıyor.

Temizlik işleri müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki belediye işletmeleri, parklar, okullar, dolmuşlar ve camilerde dezenfeksiyon çalışmaları arttırıldı. Özel olarak kurulan ekip tüm gün boyunca ilçenin her noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Evde sağlık hizmetleri kapsamında, hizmetten faydalanan vatandaşlar başta olmak üzere ilçedeki tüm vatandaşlara dağıtılan bilgilendirme broşürü ile koronavirüsten korunmaya yönelik yapılacaklar da anlatılıyor. Ayrıca bastırılan afişler de tüm okullar ve muhtarlıklara asılıyor.

VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ
Çalışmayla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Koronavirüs başta olmak üzere virüs ve bakterilere karşı önlemlerimizi arttırdık. İlçemizin her noktasında dezenfeksiyon çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Temizlik işleri müdürlüğümüze bağlı dezenfeksiyon ekiplerimiz ilçemizin her noktasındaki çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Sağlık bakanlığımızın yayınladığı virüse karşı önlemlerle ilgili bilgileri de el broşürü ve afiş haline getirerek vatandaşlarımıza dağıtmaya başladık" dedi. 

BAYRAKLI’DA TOPYEKÜN TEMİZLİK
Bayraklı Belediyesi, tüm dünyayı sarsan koronavirüsün Türkiye’de de görülmesi üzerine ilçede temizlik seferberliği başlattı. Belediye ekipleri, tüm oyun parkları, okul ve ibadethaneler ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktaları baştan aşağı temizliyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, halk sağlığını korumak amacıyla önlemleri artırdıklarını belirterek, “Özellikle ortak kullanım alanlarına yönelik temizlik çalışmalarımız belirli aralıklarla sürecek” dedi.

30 KİŞİLİK EKİP
Bayraklı Belediyesi’nin başlattığı temizlik seferberliği kapsamında; Sağlık İşleri, Destek Hizmetleri, Temizlik, Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı personelden 30 kişilik özel ekip kuruldu. Koruyucu kıyafetler giyen ekipler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar ve BAYSEM’in yanı sıra cami, kilise ve cemevi gibi tüm ibadethaneler, spor tesisleri ile çocuk parklarında çalışmalara başladı. Okul tuvaletleri, musluklar, sıralar, tırabzanlar, merdivenler ve asansörler, ekipler tarafından dezenfektan malzemelerle temizlendi. Ayrıca çöp konteynerleri, mazgallar ve parklardaki banklar da elden geçirildi. Gece saatleri ve hafta sonlarında da devam edecek çalışmalarda; kız yurdu, kadın sığınma evi, belediye hizmet binaları ve ilçedeki tüm kamu kuruluşları temizlenecek.

10 BİN BROŞÜR DAĞITILACAK
Koronavirüs riskine yönelik vatandaşın bilinçlendirilmesi için de çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, ilk etapta 10 bin broşür bastırdı. Alınması gereken önlemlerin bulunduğu broşür, mahallelerde dağıtılmaya başlanırken; merkezi noktalarda afiş ve billboardlar yoluyla da korunma yöntemleri anlatıldı. Ayrıca Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından personele yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ
Öte yandan Bayraklı Belediyesi, olası virüs tehlikesine karşı Mart ve Nisan aylarındaki konser, panel, seminer gibi tüm sosyal ve kültürel etkinlikleri iptal etti. Belediye bünyesindeki tüm kurslar da Mart sonuna kadar durduruldu.  

BAYSEM ONLİNE EĞİTİM VERECEK
Ayrıca Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM'de de, yüz yüze eğitime geçici süreyle ara verilecek. Öğrencilere 2 hafta boyunca online eğitim imkanı sağlanacak.

SEFERİHİSAR
Seferihisar Belediyesi tarafından tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüsüne karşı ilçegenelinden dezenfektasyon çalışmaları başlatıldı. 

Temizlik işleri müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda ilçede bulunan Seferihisar Belediyesi ve Çocuk Belediyesi binaları, camiler, parklar, okullar da dezenfeksiyonçalışmaları başladı.  Seferihisar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik işleri müdürlükleri tarafından özel olarak kurulan ekip Seferihisar'da dezenfekte edilmemiş yer kalmayana kadar çalışacak. 

Konuyla ilgili bilgi veren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “ Seferihisar'da özellikle camilerimizde ve okullarımızda rutin olarak ilaçlama çalışmalarını yapıyorduk, ama bugünlerde Koronavirüs'e  karşı önlemlerimizi arttırdık. Seferihisar'da vatandaşlarımızın yoğun olduğu her yerde, okullarda camilerimizde özel virüs ilaçları kullanarak dezenfekte işlemlerine başladık, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz, ayrıca vatandaşlarımız belediyemizin halk marketinde uygun fiyatlarda hijyen mendilleri ve kolonya bulabilirler.

ÇEŞME
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, vatandaşları Korona virüsüne karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Dünya genelinde hergün onlarca can alan korona virüsü salgınına karşı Çeşme Belediyesi alarma geçti. Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran “Korona virüs” salgınına karşı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimince ilçe genelinde ortak kullanım alanları olan okullar, ibadethaneler, parklar, duraklar, otobüs terminallerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirilirken, vatandaşların kullanımı için ortak kullanım alanlarına dezenfektan ekipmanları yerleştirildi.

İlaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Unutulmamalıdır ki Korona virüsü aldığımız tedbirlerden daha güçlü değildir! Bu nedenle ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarımızı tamamladık” dedi. Sosyal medyada paylaştığı fotoğraflı görselle vatandaşları hijyen konusunda dikkatli olmaları konusunda uyaran Başkan Oran, “Sevgili Çeşme Ailem! Bir süre virüsten korunmak için tokalaşmayalım, öpüşmeyelim. Kişisel temizliğimize özen gösterelim, hepinizi çok seviyorum. Sağlıklı günler dilerim” dedi.

MENEMEN
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, dün ilk olarak İnönü Kültür Merkezi’nde Menemen Belediyesi Temizlik İşleri ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Öğle saatlerinde gerçekleşen toplantıya Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yanı sıra Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ve Temizlik İşleri Sorumlusu Emre Yaman da katıldı.

SAĞLIK HER ŞEYDEN GÜVENLİ
Toplantıda yaptığı konuşmada, hızlı bir şekilde en yeni ekipmanlarla Koronavirüs’e karşı planlı bir mücadeleye başlayacaklarını söyleyerek başlayan Başkan Serdar Aksoy, “Biliyorsunuz Koronavirüs artık Türkiye’de. Virüs çok hızlı bir şekilde yayılıyor.  Siz de hedeftesiniz. O yüzden sizlerden ricam mümkün olduğu kadar dikkatli olmanız. Kendi önlemlerinizi mutlaka alın. Eldiven takmadan çalışmayın” dedi.

Belediye sınırları içinde ilaçlama çalışmalarına hemen başlayacaklarını açıklayan Başkan Aksoy, “Koronavirüs’ten korunmak için programımızı oluşturduk. Tüm okullarımız,  camilerimiz, belediye hizmet binalarımız, cemevlerimiz ve diğer açık alanlarımız bugünden başlayarak düzenli olarak ilaçlanacak. Menemenlilerin sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli” açıklamasını yaptı.

DEZENFEKSİYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Toplantıdan sonra hemen hazırlıklara başlayan Menemen Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerinin akşam saatlerinde başlayan çalışması ile ilk etapta Çınarlı Camisi, Şehir Parkı, Menemen Anadolu Lisesi, Kubilay Kültür Merkezi, Menemen Belediyesi Ana Binası, Perşembe Pazarı ve toplu ulaşım araçlarının dezenfeksiyon işlemleri tamamlandı. Bugün ise ilçede bulunan kamu binalarının dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilecek. En fazla sirkülasyon olan alanlarda başlayan çalışmalar önümüzdeki günlerde başka alanlarda yapılacak dezenfeksiyon işlemleri ile devam edecek. 

BERGAMA
Bergama Kültür Merkezi’ndeki tüm kültürel etkinliklerin, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi, Kadınlara yönelik olarak hazırlanan meslek edinme ve hobi kurslarının, Bergama Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Belediyespor kulübü çatısı altında faaliyet gösteren tüm dallardaki antremanların 2.’nci bir duyuruya kadar iptal edildiğini açıklayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İptal kararlarını Koranavirüse karşı önlem amaçlı olarak almış bulunuyoruz. Belediyemiz tarafından yapılan tüm eğitim, kültür, sanat ve sosyal etkinliklere ara veriyoruz. Virüsten korunmak için tüm vatandaşlarımızın uzmanlar tarafından yapılan uyarıları dikkate almalarını sağduyulu bir şekilde davranmalarını rica ediyorum. İptaller tedbir amaçlı yapılmış olup, herhangi bir paniğe gerek yoktur. Resmi makamlar haricinde, salgın hakkında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir” dedi.

İLÇE GENELİNDE İLAÇLAMA FAALİYETLERİ ARTIRILDI
İlçe genelinde Korunavirüs’ ten korunma faaliyetlerine yardımcı olmak için ilaçlama  çalışmalarının artırıldığını söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Belediye hizmet binaları, belediye hizmet araçları, toplu taşıma araçları, emniyet ve jandarma araçları, parklar ve Kültür Merkezi’nde bir süredir devam eden ilaçlama çalışmalarını artırdık. Ayrıca belediyemiz hizmet binalarında vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği noktalara el hijyeni için solüsyon spreyleri monte ettik. Milletçe bu salgının üstesinden gelebilmek için panik yapmadan dikkatli davranmamız önem arz ediyor” dedi. Koronavirüs başta olmak üzere diğer virüs ve bakterilere karşı önlemlerin artırıldığını ifade eden Başkan Koştu, “İlçemizin her noktasında dezenfeksiyon çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı dezenfeksiyon ekiplerimiz ilçemiz genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürecek” dedi.

YAŞAM BOYU, RAHMİ YEŞİLSOY ENGELLİ MERKEZİ, SANAT ATÖLYELERİ KURSLARI, SPOR FAALİYETLERİ 2.’NCİ DUYURUYA KADAR İPTAL
Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (üniversiteye hazırlık kursları, KPSS kursları, hobi kurslarını kapsayan tüm faaliyetler), Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi, (ebru, hediyelik eşya yapımı, seramik, keçe yapımı, yüzme, ritim kurslarını kapsayan tüm faaliyetler ) Sanat Atölyesi (Çini, resim, takı tasarım, örgü kurslarını kapsayan tüm faaliyetler) , Taziye Evi (iğne oyası, dikiş nakış, giyim kurslarını kapsayan tüm faaliyetler), Bergama Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde Erdal Önder Kapalı Spor Salonu, Yüzme Havuzu, Tenist Kort, Futbol Akademi Tesisleri’de devam eden tüm faaliyetler ayrıca Belediyespor Kulübü bünyesinde devam eden spor okulları (Yüzme, Plates, Fitnes, Kurumlar arası spor şöleni, 22 Mart’ta yapılacak olan doğa yürüyüşü, tüm spor kollarında gerçekleştirilen faaliyetler),  2.’nci bir duyuruya kadar iptal edildi.

 
İzmir ve Manisa'da öğrenciler biletlere hücum etti!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bir ziyaretin en ‘sıcak’ anı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZFAŞ duyurdu: Nisan sonuna kadar tüm fuarlar iptal!
Corona virüsü vakasının Türkiye’de görülmesinin ardından erteleme haberleri ...
Başkan İduğ'dan 'dolandırıcı' uyarısı
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ismini kullanarak vatandaşlardan ...
İzmir'de 'can dostlar' için özel fuar
Evcil hayvanlar ile evcil hayvan sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak ...
 
İzmir'de arka arkaya etkinlik iptalleri!
Çin’in Wuhan kentinde başladıktan sonra tüm dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de ...
Konak’ta atık banklar hizmete girdi
Kentte geri dönüşümde yeni bir dönemi başlatan Konak Belediye Başkanı ...
Kınık kilimleri markalaşma yolunda
Kınık Belediye Başkanlığı,İşkur ve Kınık Halk Eğitim Merkezi tarafından ...
 
AK Parti'den açıklama geldi... Gaziemir'deki 'sosyal medya' tartışmasında yeni perde!
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ...
Karşıyaka’da ‘corona virüsü’ toplantıları başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi, dünya genelinde yayılmaya devam eden ve Türkiye’de ...
Bergama’dan Mehmet Akif Ersoy’un kabrine çiçek!
Bergama’dan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrine İstiklal Marşımızın ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva